Vaniljkräm är inte svårt att göra och det 
är godare att göra själv än att köpa halv fabrikat. 
Men jag ska erkänner en sak. 
Många gånger använder jag marsanpulver själv, vilket jag tycker är både gott och smidigt när man har ont om tid eller helt enkelt när man är är bekväm. 

Rikast smak får du om du anväder vaniljstång. Men det går att använda vaniljsocker också. 

Använd gärna vaniljstång då smaken blir godast enligt mig själv. 



Så här gjorde jag : 

Hemma kokt vaniljkräm

1 Vaniljstång 
4 äggulor
4 dl mjölk ( 3%) 
4-5 msk socker
3 msk potatismjöl eller 2 msk majsstärkelse ( jag föredrar majsstärkelse) 

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. 
Ta fram en kastrull, häll i mjölken, vaniljfröna och lägg även ner vaniljstången. 
Koka upp under omrörning, ta av från plattan och låt det stå och dra en liten stund. 
Undertiden vispar du upp äggulor,majsstärkelse och socker i en bunke. 
Ta fram en sil och sila ner mjölken/vaniljen i äggbunken under omrörning. 
Häll över allt i kastrullen igen. 
Sjud upp under omrörning tills krämen har tjocknat.
Viktigt att du rör om undertiden det sjuder. 
Låt svalna. 



Smaklig spis :)